• Villas - Costa del Sol
  • Marina - Puerto Banus
  • Golf - Costa del Sol
  • Alicante - Costa Blanca
  • Villas - Costa Blanca
  • Altea - Costa Blanca
  • Golf - Costa Blanca
  • Villa - Costa del Sol
  • Apartments - Costa del Sol
  • Apartments - Costa del Sol

Spanien och fastighetsmarknaden

Spanien är ett mångskiftande land som delar den iberiska halvön med Portugal i den västra delen av Medelhavet. Det är det land med näst flest UNESCO världsarv, efter Italien, och det största antalet världsarvstäder. Se karta över Spanien.

Spanien betraktas som ett exotiskt land i Europa på grund av dess vänliga invånare, avslappnad livsstil, sin mat, pulserande nattliv, och världsberömda folklore och festligheter. Bland många platser värda att besöka är Spaniens blomstrande huvudstad Madrid, den livliga kuststaden Barcelona, större andalusiska städer med islamisk arkitektur som Sevilla, Granada och Córdoba, och de idylliska Balearerna och Kanarieöarna.

Spanien gick med i EU 1986 och gav Spanien en dynamisk och snabbt växande ekonomi och gjorde det till en global förkämpe för frihet och mänskliga rättigheter. På senare tid har regeringen fokuserat på åtgärder för att vända en allvarlig recession som inleddes i mitten av 2008. Åtstramningsåtgärder genomförs för att minska ett stort budgetunderskott och lugna utländska investerare och har lett till en av de högsta arbetslöshetssiffrorna i Europa. Se karta över Spanien.

Fastighetsmarknaden

Spanska fastigheter är fortfarande en favorit på investeringsmarknaden för utländska husköpare. På grund av ett stort utbud av fastigheter byggda från några år sedan, är priserna fortfarande prisvärda idag och du får bra valuta för pengarna. Men priserna går långsamt upp då utbudet minskar, det varierar dock med avseende på läge och var i Spanien. De låga räntorna i Europa driver också priserna uppåt.

Spanien som en plats är i hög efterfrågan, eftersom det har ett året-runt varmt klimat och fantastiska stränder. Dessutom gör den stora mängden av konkurrens mellan lågprisflygbolag det enklare och billigare att resa till och från Spanien än till nästan någon annan destination.

Med en redan blomstrande turistnäring, och med nya semestertrender som rör sig bort från resebyråbokningar och mer mot direkt online semesterboende transaktioner, levererar spanska fastigheter ett investeringsalternativ där fastighetsinvesterare kan generera mycket lönsamma hyresavkastningar från uthyrning.

Den spanska fastighetsmarknaden erbjuder en stor variation i priser och stilar: bra värde, eftertraktade egendomar på landsbyggden, prisvärda havsnära lägenheter och villor och upp till lyxiga kustvillor med höga prislappar. Priset på ett spanskt hem är en accepterad pris för säljaren. I Spanien är det ovanligt med budgivning, snarare görs affären med säljaren, där köparen är villig att betala det begärda priset eller lägre pris som överenskommits genom förhandlingar.Spanien

Fantastiska kuster med storslagen natur och trevlig atmosfär
Spanien har mycket att ebjuda

Spanien

Högklassiga hus och lägenheter
De flesta med havsutsikt
Bra seriösa byggare - Hög kvalite